Kalender

Barok meets Folk

Zaterdag 11 mei 2019 - 20 u.
Sint-Pauluszaal, Italiëlaan 6, Zwevegem

Na een bijzonder gesmaakte uitvoering in Kortrijk, hernemen we dit totaalspektakel in Zwevegem. Ensemble Respiro uit Kortrijk en 't Heksebroed OnStage uit Moen gaan in een unieke cross-over op zoek naar de gelijkenissen en verschillen in de barokdans en de folkdans.  Veel dansen bestonden vroeger immers zowel in een barokke uitvoering als in een volkse uitvoering. Bijvoorbeeld een gigue en een gavotte van Bach zetten we tegenover de gigue (jig) en de gavotte in de folk.

Ensemble Respiro speelt de barokdansen en dansers van het Modern Barock Ensemble uit Sint-Niklaas en van Volkskunstgroep Canteclaer uit Zwevegem voeren deze barokke dansen uit. De tegenhanger in de volksmuziek wordt gespeeld door 't Heksebroed waarbij folkdansers de dansen demonstreren. 

Na het concert mag iedereen die dit wil de benen losgooien in een wervelende dansavond. 

Tickets €12 vvk / €15 add / €8 student / gratis -12
Kaarten verkrijgbaar bij de muzikanten en dansers of

reserveren via info@onstage.heksebroed.be of info@ensemblerespiro.be of 0475 42 80 91 (Theo Smet) of  0471 85 12 71 (Grietje Bruynooghe).


Sinksenfeesten Kortrijk

Maandag 10 juni 2019 - concert om 11.30 u. en 14.30 u.

Beatrijszaal, Historisch Stadhuis, Markt Kortrijk

We spelen zinderende zomerse muziek van Vivaldi en Purcell. De uitmuntende solist Victor Pevernagie neemt de uitdagende vioolpartij uit 'De zomer' van Vivaldi voor zijn rekening. 


Viva Vivaldi
concert t.v.v. De Kier vzw

Zondag 17 november 2019 om 17 u.
OC De Vonke, 
Lagaeplein 24, 8501 Kortrijk